Main page arrow Others arrow Guestbook

Guestbook

Sign guestbook


Vendég    21 április 2004 19:09 |
RatingRatingRatingRatingRating
http://viktorszalai.saturnsoft.hu
Sziasztok

3D grafikusként dolgozom az Il2:Forgotten Battles nevű repülőszimulátor következő részén (Pacific Fighters) mint hajómodellező és texturázó. Innen jött az ötletem, hogy a játékban jelenlevő kevés magyar harci eszközt (csak tankok) kicsit meg lehetne színesíteni a világháborús dunai flottilával, mivel kész modelleket mindíg örömmel fogadnak ingyen :) Mivel abszolút tájékozatlan vagyok a témában és a neten való keresés ezt az oldalt dobta ki előszőr, szeretném megkérdezni hol találhatok megfelelő minőségű 3nézeti rajzokat, festésmintát vagy egyátalán bármit ami segíthet ebben. Lehetőleg neten, nem könyvben, mivel ez különmunka, ezért nem fizetnek és a kköltségeket a minimumon szeretném tartani. Mindenféle segítséget előre is nagyon köszönök, akár ide akár emailben

Üdvözlettel

Szalai Viktor

Vendég    11 április 2004 10:23 |
RatingRatingRatingRatingRating
http://
Hajókötelekkel Kapcsolatban néhány tanács a sok további találgatások elkerülése véget, amin tanakodni szoktatok.

SZIN : A köteleket ( álló) a nyullás ellen amit a viz és a feszültség okoz, kátrányal itatták át, igy téve ellenállóvá és tartóssá. Ebből adódóan az álló kötélzet FEKETE, illetve ha a kátrányhoz még hamut is kevertak igy itatva át a köteleket akkor nagyon sötétszürke szint kaptak.

Tehát ha valaki ragaszkodik korhüséghez, a két szin bármelyikét használhatja.
Ezek szinek használatáról tesznek tanubizonyságot az alábi hires festők képeik is. Tudni kell rolluk hogy mindeggyik szolgált hajón tehát a valóságos hajót festették meg, másokkal ellentétben: Willem Van de Velde, Jan van Beecq, Jean Baptista Colbert, Willem Schellincks, Abraham Storck, stb.!

BANDÁZSOLÁS: Sürün szorosan folyamatosan feltekert kötélzet más kötelekre vagy árbócra. A bandázsolásnak a célja hogy megvédje a tartóköteleket a dörzsölésből adódó kirojtosodástól és igy a szakadástól. A dörzsőlést okozhatja: vitorla, vitorlarud, tarcsvitorlák, siklógyürüi és a kötélcsigák.
Ha bandázsolás rojtolódott, akkor azt egyszerüen letekerve a tartókötéröl, uj bandázsolást tudtak csinálni hogy a tartókőtél meggyenült volna igy elkerülve az árbóc merevségének gyengülését!!

Bandázsolást Használtak Pl.: minden patráckötél 1-es párjánál a vitorla rudak dörzsölése miatt, tarcsköteleknél ahól a tarcsvitorla futott, tarcskötelek végeinél ahol a feszitőcsigák voltak, stb.!!
Remélem tudtam segiteni nektek ,: Petrofszky Zoltán

Watford    06 április 2004 10:36 |
RatingRatingRatingRatingRating
http://
Sziasztok!

Először is szuper a honlap és gyönyörűek a hajók.
Én is szeretem a fahjókat, végre van egy kis szabadidőm, hogy építsek egyet. Kérdezném tőletek, hogy melyikkel érdemes kezdenem, már régen építettem műanyag repülőket és hajót, de most már egy fahajót szeretnék.
Néztem a honlapot, és a hajókat is, van néhány tervem: Atlantis (Artesania), Elidir, River Queen, (gőzhajók - constructo), Enterprice (constructo), hát nem a legnagyobbak és a leghíresebbek, de kezdetnek gondoltam, mit szóltok hozzá?
De nem tudom, pl. hogy kell hajó testet hajlítani, remélem majd ad valaki tanácsot.
És hol érdemes ilyen hajókat venni és szerszámokat hol találok?

Remélem nem nagy kérések szerény Watford hajósinastól ... :)

Köszi

Vendég    05 április 2004 15:21 |
RatingRatingRatingRatingRating
http://amigos.amiga.hu/azka/index.htm

Kérem, tekintsék meg a honlapomat.
Szívélyes üdvözlettel: Albert Zoltan


http://amigos.amiga.hu/azka/index.htm

Maszatomy    25 március 2004 20:28 |
RatingRatingRatingRatingRating
http://
Talán itt próbáld meg : [url]http://forum.rcmodell.hu/[/url]


180
guestbook entries

EasyBook


Login

LoungeYou must be a registered user to shout!
Get your account here!

Kapcsolat


www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett