Main page arrow Forum
Hajomakett.hu Fórum
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Vitorlás hajó modell építése 1:5-ben (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Vitorlás hajó modell építése 1:5-ben
#3974
Norcy (User)
Újonc
Posts: 7
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Vitorlás hajó modell építése 1:5-ben 13 Year, 2 Month Karma: 0  
Sziasztok!

Sajnos csak most bukkantam erre a fórumra, de talán tudtok nekem pár dologban segíteni.
Imádom a vitorlásokat és elszomorít az, hogy mára már nincsenek "igazi vitorlások" (XVIII, XIX.századi). Szinte mind diesel, vagy benzinmotorral üzemel és lassan már nem is tudják, hogy kell használni őket. Ezért elterveztem készítek egyet.
Utánajártam, hogy a hatályos magyar jogszabályok értelmében 10nm vitorlafelület és 6.2m hossz alatt minden vitorlás csak "csónaknak" tekinthető és "engedélymentesen" vezethető. Én úgy gondoltam építek egy ilyet.
Előszöris régebben sokat Seadogs-oztam és a játékban a kedvencem a Shnyava volt, de sajnos ilyen néven nem találtam se tervet se rendes képet erről a típusról egészen egy hónappal ezelőttig. Ekkor belebotlottam a HMS Racehorse nevű bomb ketch-be ami kinézetre egy ilyen típusból származik. Ezt a Segaltól "elméletileg" már meg is rendeltem és remélem ez a makett segítségemre lesz a nagyobb model megépítésében. (Persze először ezt építem meg.)
A problémáim:
1) A modell elég nagy lesz(kb.5m hosszú) ahhoz, hogy 3 embert is elszállítson, így valamiképpen szert kellene tennem némi ismeretre a "régi vitorlázás terén". Már pár leírást szereztem, de mind XX.sz.-i vitorlásra vannak kihegyezve. Ismer valaki olyan forrást, ahogy a régi praktikák is megvannak?
2) A modellt szeretném minnél eredetibbre csinálni, így már le is töltöttem az a Cikkekből pár terjedelmes irományt, azomban még mindig nem tudom, hogy milyen típusú fa lenne a legjobb erre a célra.
3) A makett sajnos nem rendelkezik vitorlákkal, így ha valaki tudna infót adni arról, hogy a keresztrudak távolságánál mennyivel volt nagyobb a vitorla, azt megköszönném.

Előre is köszönök minden segítséget!

Üdv: Norcy
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Go to top Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett