Main page arrow Forum
Hajomakett.hu Fórum
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Tengeralatjárókról szóló történetek (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Tengeralatjárókról szóló történetek
#4066
pirenizis (User)
Újonc
Posts: 11
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Tengeralatjárókról szóló történetek 14 Year Karma: 0  
A világ első tengeralatjárója jócskán megelőzte a korát. Horace Lawson Hunley finanszírozta a megépítését, ő és James McClintock valamint Baxter Watson volt a három fő megalkotója és tervezője a Conföderáció titkos fegyverének, mely először 1863 augusztus 29.-én futott ki. Az első próbaút során a kikötőben elsülyedt és a legénység három fő kivételével életét vesztette benne. Nem adták fel és új legénységgel ismét vizrebocsájtották. Ismét elsüllyed és H.L. Hunley kapitány is meghalt.
A harmadik legénységge1864 február 17.-én hajnalban sikeres támadást hajtottak végre a U.S.S Housatonic ellen, melyet elsülyesztettek, de a tengeralattjáró is odaveszett. A tervre korábban nem tartott igényt a haditengerészet mondván a haditengerészetnek tenger felszínén nem nempedig alatta úszó hajókra van szüksége. A tengeralattjáró technikát a németek fejlesztették a leggyorsabban, mert a felszíni hajók területén az angolok és amerikaiak, franciák behozhatatlan előnnyel rendelkeztek.
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
#4067
pirenizis (User)
Újonc
Posts: 11
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Vá: Tengeralatjárókról szóló történetek 14 Year Karma: 0  
Az első világháború során már sokkal fejletebb tengeralatjárók tizedelték az Antant flottát. Ezeknek már torpedói voltak amelyeket sűritett levegő hajtott, nem voltak túl pontosak és nem volt nagy hatótávolságuk sem, ki lehetett őket lőni golyószóróval torpedók ellen kifelylesztett gépuskákkal de bebizonyÍtották a fegyvernem életképességét. Helyesebben inkább víz alatti csónaknak lehetne nevezni,(az XXI osztály egyetlen uboatjának kivételével) csak bevetéskor merültek a víz alá akkor is csak rövid ideig. Általában mint a hajók a felszinen hajóztak. Ez az elsőben még nem, de a második világháborúban nagy probléma volt.
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Go to top Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett