Főoldal arrow Fórum
Hajomakett.hu Fórum
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Vá: Vastagsági gyalugép (1 fő olvassa) (1) vendég
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Vá: Vastagsági gyalugép
#5125
Fatih (Felhasználó)
Újonc
Hozzászólások: 13
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Vá: Vastagsági gyalugép 5 éve Karma: 0  
Köszönöm, hogy értékelitek a gépet. Remélem, hogy segíttetettem vele más kezdőnek is akinek szintén korlátozott lehetőségei vannak a "gyári" gépekkel kapcsolatban.

Ezen a képen látszik az asztalhoz rögzített két vezető sin. Több funkciójuk van... 1., A jobb oldalinak szorítja a kés az anyagot, a bal oldali pedig a maximalizált anyag szélességet állítja be., azért hogy a késnél szélesebb anyagot ne "küldjek be" véletlenül sem. 2., Ez a két vezető szorítja le a 40 mm széles lapos acélt a fa asztalhoz.A magasság állítást úgy oldottam meg hogy az asztal aljába horonymarással beillesztettem egy laposvasat, amiben két M8-as és egy M6-os menet van. Az M8-asokba megy az a két műanyag fejű csavar ami a képen látszik. ezek fellazítása után az asztal mozgatható kb 70mm magasságban. Az M6-os pontosan a kés tengelyével fut, és egy "mutató" van hozzá erősítve, ami egy mm beosztású skálán mutatja az aszal a késhez viszonyított relatív távolságát. Egy műanyag vonalzó darab van besüllyesztve a gép oldalfalába, és a vonalzó mögötti részt fehérre festettem. Így jobban leolvasható a méret.

Itt http://www.sailboatmodel.info/gallery/index.php?langue=hu lényegesen nagyobbak a képek. jobbanlehet látni a részleteket.

Az asztal állítás azért ennyire "egyszerű" és nehéz pontosan állítani (azért némi figyelemmel belehet), mert a később elkészülő gépi előtolás meghajtását, nem tudom hogy a gép testen belül, vagy kívül helyezem el. Az már biztos, hogy a motor egy rossz videomagnó motorja lesz, valamilyen tranzisztoros fordulatszám szabályozással. Ami hiányzik hozzá az egy varrógép "belső" hajtása. Az megfelelő lenne, mert az lapos lánccal van megoldva és a hossza is kb megfelelő lenne. A bordás szíjat elvetettem mivel még nem láttam 10mm-nél keskenyebbet, ami persze nem jelenti azt, hogy nem is létezik.

Ha ez megvan akkor a függőleges mozgatást egy 10*1 mm-es csavarral oldom meg a porszívó "kémény" mellett. Annak a pontossága bőven jó hisz egy teljes fordulat 1 mm lineáris mozgást ad.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2013.07.08 16:13 Név: Fatih.
  Az adminisztrátor megtiltotta a mindenki által történő hozzászólást.
      Témák Hozzászóló Dátum
    thread link
Vastagsági gyalugép
Fatih 2013.07.03 20:21
    thread link
thread linkthread link Vá: Vastagsági gyalugép
csónakos 2013.07.03 23:28
    thread link
thread linkthread link Vá: Vastagsági gyalugép
Fatih 2013.07.04 09:35
    thread link
thread linkthread link Vá: Vastagsági gyalugép
hajómester 2013.07.04 22:10
    thread link
thread linkthread link Vá: Vastagsági gyalugép
Fatih 2013.07.08 15:27
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett