Főoldal arrow Cikkek
Flamand Galeone 1539 1. rész

Vissza a cikkhez

Az adott hozzászólás

Írta: moha () 2008. február 21. Csütörtök 10:51

Írta: moha 2008. február 21. Csütörtök 10:51

Én is csak gratulálni tudok, az látszik, hogy valódi kihívás a hajó megépítése, ehhez csak elhivatott ember kezd. Tényleg jó látni végre nem csak az unalomig reklámozott hajók egy újabb modelljét, hanem valami újdoságot is. Az, hogy a hajó nem létezett a valóságban, nem baj, a nagy eredmény, hogy a megfelelő helyszínről és korból ránk maradt egy autentikus modell, ami bár csillár volt, azért jó adag gyakorlattal és szakmai hozzáértéssel hajót lehetett rekonstruálni belőle. Mindezt annak ellenére mondom, hogy személyes ízlésem ellenére való a kor hajódíszítési "szellemisége", ami nálam nem több erős ízlésficamnál, de az biztos, hogy legalább ennyire giccsesek voltak az akkori hajók is. Amennyire meg tudom állapítani, ez egy igen szuper modell. Mégegyszer gratulálok.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

1 válasz

Írta: Flamenco () 2009. január 25. Vasárnap 23:58

Írta: Flamenco 2009. január 25. Vasárnap 23:58

Gyula !  
Ezeknek a hajoknak a giccsessége egyrészt a kor divatját, ( Renaissance, Barokk )másrészt az uralkodok hatalmát, s istentöl valo elhivatottságukat fejezi ki ! Szinten minden nagy hajo agyon volt dekorálva. ( Wasa, Royal Prince, Sowerign of the Seas ) 
Minderröl irta a doktorátusát egy bizonyos Hendrik Busmann, ami a " Sovereign of the Seas " - " Die Skulpturen des britischen 
Königschiffes von 1637 " avagy - A brit királyi hajo diszitményei " 300 oldalas könyvben jelent meg. 
Fl.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...mXcomment 1.0.5 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett