Főoldal arrow Cikkek arrow Modellezés arrow Roncstemető
A U.S.S. Nimitz építése

Vissza a cikkhez

Az adott hozzászólás

Írta: moha () 2008. december 07. Vasárnap 00:30

Írta: moha 2008. december 07. Vasárnap 00:30

Kedves Sebi! 
 
(Az előző hozzászólásra és az arra érkezett válaszra reagálva) Valóban, ez így elfogadhatatlan. Tekintetbe véve a méretarányokat, leszel szíves egy kb. 10 méter mély akváriumot szerezni, ami XY irányban is mondjuk 1:700 arányú kiterjedéssel bír egy tetszőlegesen választott óceán felszínéhez képest... Bele kicsike halakat kell telepíteni, illetve, a dobozon látható kép alapján valamilyen levitációs módszerrel repülőgépeket kell a hajó köré tenni. Javaslom még, hogy totál a vízbe merített tengeralattjárókkal is dobd fel a makettet, amik olyan torpedókat tudjanak kilőni, amibe petárdát építettél... Így be lehet majd az érdeklődőknek mutatni... tuti siker. Sajnos a versenyekre, kiállításokra csak akváriummal tudod elvinni a hajót. Erre egyébként tudok alternatívát ajánlani. Építsél egy GPS adót a hajóba és egy nyári hajókiránduláson tedd ki a Balaton közepébe. Így bárki megtalálhatja, ha meg akarja nézni és rendben lesznek az arányok is. Ja, és az új hajómakettező "policy" szerint a fahajósoknak is ezentúl vízzel kell ábrázolni a hajót, mert olyat nem láttunk, hogy a hajót a szárazföld felett állványon állnak. Nem reális... Ezen felül írni fogok a Tamiya-nak, hogy az 1:700 arányú vízvonalsorozatát azonnal szüntesse be, mert megerőszakolja a hajómakettezést... Na, befejeztem. 
 
Jól haladsz, és még van is hátra rendesen munka. Ezt a hozzászólást csupán a felettébb jártas, emellett igen szerény nicknevekkel rendelkező kollégáink észrevételeire való reagálásként írtam. 
 
Üdv: moha

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 4 válasz megjelenítése

4 válasz

Írta: kormányzó ellentengernagy () 2008. december 07. Vasárnap 01:23

Írta: kormányzó ellentengernagy 2008. december 07. Vasárnap 01:23

hát, tulajdonképpen nem is lenne butaság az akvárium,mivel igy nem kell levágni ennek a szép és DRÁGA hajónak az alját. meg tudnánk nézni búvárruhában a csigákat,timonyokat,a jégszekrény beszivó nyilását stb....Egyébként az én munkám is jól halad. holnap megint a dunának megyek azért hogy lassan összegyüljön egy szép és drága modell ára.Egyébként nincs bajom a vizvonal modellekkel,csak legyen valami valósághű körités. én a FIUME modellnél átestem a két részből álló élvezeteken. vitorlásról amit vizzel töltöttek nem, de amit műfűvel készitették az alját már láttam.EGYÉBKÉNT REMÉLEM NINCS HARAG.Mindenki olyanra csinálja a hajóját amilyen tetszik neki,legföljebb nem teszek megjegyzést. lehet hogy nevet változtatok a MUNKÁSMOZGALOM ÉLHARCOSA...talán ez szalonképesebb lenne itt...

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: hajómester () 2008. december 07. Vasárnap 20:47

Írta: hajómester 2008. december 07. Vasárnap 20:47

Az akváriumos beszólást én kezdtem,de nem gondoltam komolyan, csak tréfának szántam. A dioráma az egy külön műfaj, talán nem is makettezés, hanem egy háromdimenziós életkép. A természetrajzi és történelmi múzeumokban sűrűn előfordul, ahol a laikusokkal akarnak látványos és egyszerűen érthető formában információt közölni. Az ilyen tenyérnyi vízen úszó hajómakett viszont tényleg nem szép látvány, és semmi köze a diorámához.. Szerintem jobban mutatna állványon.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: moha () 2008. december 07. Vasárnap 22:18

Írta: moha 2008. december 07. Vasárnap 22:18

A más. Remélem érzékelhető volt, hogy én is hasonló komolysággal folytattam a történetet :-). Ahogy kormányzó is írta fentebb, elég lenne eleve annyit írni, hogy nekünk ez és ez a megoldás tetszik/nem tetszik, de nem kell belemenni a művészetes dolgokba, az hadd alakuljon az alkotó elképzeléseinek megfelelően. Aki megnézi a kész művet, nem az ultrarealisztikus vízre, hanem a hajóra fog koncentrálni, márpedig ha az szép lesz (Sebit korábbi munkáit ismerve nem lesz hiba), akkor minden rendben. Az, hogy az adott ábrázolásmód mennyire felel meg az egyéni ízlésünknek, a saját dolgunk. Egy példát egyébként azonnal tudok mondani: Donald McNarry 1:192-es arányú vitorlás fahajóinak egy része diorámás ábrázolással készült. Engem a közel 1:200-es léptékben az 1:50 arányt is megszégyenítő részletességgel kidolgozott makettek csodálattal töltenek el, ugyanakkor a diorámás ábrázolásukat még csak esztétikusnak sem találom. Művízen hiányzó aljú fahajó megdőlve, dagadó vitorlákkal amin éveket dolgozott... ennek ellenére sosem rónám fel neki, hogy ezt most miért így kellett csinálni.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Sebi () 2008. december 08. Hétfő 00:07

Írta: Sebi 2008. december 08. Hétfő 00:07

Tengernagy és Hajómester hozzászólásaira reagálva: 
 
Nem egészen értem, hogy egy nyílt vízen haladó hajónál mi lehet még valósághűbb ábrázolás (esetleg egy kikötőben lévő hajó?). Azt pedig remélem megbocsátjátok nekem, hogy a valósághű ábrázolás kedvéért nem egy ebédlőasztal közepére tettem a hajót, hogy jobban szemléltessem a nyílt vizet körülötte.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...mXcomment 1.0.5 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett