Főoldal arrow Cikkek arrow Történelem arrow Hajók története
A páncélos hajók története

Vissza a cikkhez

Az adott hozzászólás

Írta: Laci () 2009. január 02. Péntek 12:21

Írta: Laci 2009. január 02. Péntek 12:21

Érdekes, hogy jópár év alat senkinek nem tűnt fel, hogy a DREADNOUGHT-nál teljesen hibásak az információk. A hajó nem 35,5-ös, hanem 30,5-es főtüzérséggel rendelkezett, gépágyúkkal pedig nem. Közepes tüzérsége nem volt, de a torpedónaszádok ellen 7,6 cm-es ágyúkkal ellátták. A tornyok elrendezése pedig egyáltalán nem középvonali. A hajóközepi P és Q torony egymás mellett helyezkedett el. És mások is alkalmaztak nem középvonali toronyelrendezést, így az a kijelentés sem állja meg a helyét, hogy a középvolani elrendezés állandó maradt. 
A vízkiszorítása pedig nem nem a kétszerese a sorhajókénak (nyilván a "korábbi csatahajók" kifejezés sorhajókat jelöl). Lehet találni 12-15 ezer tonnás példányokat is, csak fel kell lapozni egy típuskönyvet. 
Ha mindössze két bekezdés alapján ennyi hiba kiütközik, akkor a cikk írójának el kéne gondolkodnia azon, hogy talán nem rendelkezik a megfelelő tudással ilyen cikkek írásához.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

1 válasz

Írta: moha () 2009. január 02. Péntek 14:45

Írta: moha 2009. január 02. Péntek 14:45

Ez azért van, mert ez egy amatőr oldal ami elsősorban vitorlásokkal foglalkozik és még abban sem bírunk egyetérteni... :-). Az észrevétel mindenesetre jogos, nyilván azért nem vette észre senki a hibát, mert nem vasszörny-fanatikus emberek olvasgatják az oldalt. A HMS Dreadnought vízkiszorítására egyébként több adat is van, mindegyik 18.000 és pár száz tonna, de nem 21.000, tehát kb. másfélszer annyi csak, mint a korábbi hajóké. Mostmár én is elolvasom a cikket. Az utolsó megjegyzés nem volt szép, csak igaz. Ilyeneket privát üzenetben kéne küldeni, a hozzászólások alapján majd mindeki eldönti, hogy hisz-e a cikknek vagy hogy odavaló-e, vagy megkéri a szerzőt a korrekcióra.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...mXcomment 1.0.5 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett