Főoldal arrow Cikkek
HMS Victory építése 1:50 méretarányban

Vissza a cikkhez

Az adott hozzászólás

Írta: Flamenco () 2010. augusztus 19. Csütörtök 01:05

Írta: Flamenco 2010. augusztus 19. Csütörtök 01:05

Ahoi Bubu! 
Alakul,mint a pupos gyerek a prés alatt!!! 
Egy tanács a lemezek "oxidálodására" 
Az eredeti lemezek az eredeti hajóknál vörösrézböl ( Kupfer ) készültek. A komolyabb Victory épitödobozoknál is vörösréz lemezeket adnak. A sárgaréznek ( Messing egy kicsit más kémiai tulajdonságai vannak. Mindenesetre a vörösréz lapok a lakkozás alatt is fognak öregedni! Talán hihetelen, de való! Van benne néhány éves tapasztalatom, legalábbis ami a vörösrezet illeti, de azért gondolom, hogy ez a sárgarézre is érvényes. A szép fényes vörösréz lapokat én egy Marabu Selyemfény - [iSeidenmattlack][/i]-al kenem be. Valoszinü, hogy ez más lakkokra is vonatkozik. Pár év után a vörösréz lemezek egy szép egyenletes vörösbarna matt patinát kapnak, a lakk alatt is !!! Ne kivánd, hogy a kémiai folyamatokat fény hatására elmagyarázzam, mert én sem értek hozzá. Kb. 10. éve olvastam valahol, s kiprobáltam, s müködött. 
Ha a lemezeid vörösrézböl vannak, akkor szerintem nyugodtan lakkozd be öket. Ilyen Marabu lakkot meg szerintem otthon is lehet kapni. Nálam a találkozón volt pár üvegecske, de senkit nem érdekelt. Ha kell akkor küldhetek is, vagy viszek, ha szept.-okt.-ben ha ujra megyek vihetek. 
Éppen nemrég kaptam egy felkérést, egy Caldertcraft Victory épitésére. Ami persze nem lesz olyan részletes, mint a tied. 
:)  
Már emlitettem, soha az életben nem épitenék Victoryt magamnak. Föleg nem olyan részletesen, mint a tied! 
De hát mindenkinek a saját vesszöparipája. 
Örülnék ha segithettem. 
Üdv - Flamenco

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

1 válasz

Írta: bubu () 2010. augusztus 19. Csütörtök 12:05

Írta: bubu 2010. augusztus 19. Csütörtök 12:05

Szia Flamenco! 
A réz bevonat vörösrézből készült - amit Hajós Joe-tól kaptam még a találkozón. Kezeltem sós vízzel, és jól összetapogattam, szemlátomást öregszik. Átkentem egy saját keveréssű rozsdabarna festékkel, majd ezt gyorsan le is töröltem róla. Ezzel csak a réseket, mélyedéseket akartam kicsit kihangsúlyozni. Majd teszek föl róla fotót... Mindezek után egy réteg selyem-matt lakkozást azért már adtam neki. Aránylag patinásnak néz ki, a többit meg majd meglátjuk.. 
Örömmel hallom, hogy Victory-t fogsz építeni! Ha fotókkal vagy bármivel segíteni tudok - nagyon szivesen. 
 
Üdvözlettel! Bubu ;)

 

» Válasz erre a hozzászólásra...mXcomment 1.0.5 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett