Main page arrow Articles arrow Modeling arrow Construction
Mordaunt építése 1:75-ben egy kezdőtől

Go back to the article

Comment in question

Posted by: csónakos () on 2012. September 04. Tuesday 15:53

Posted by: csónakos on 2012. September 04. Tuesday 15:53

Szia Imre! 
Igazi gyöngyszemet választottál, kedvenceim ezek a barokk hajók! Szimpatikus a hozzáállásod és a lelkesedésed és jók a meglátásaid. Néhány észrevételem lenne sajnos már csak utólag, a palánkozásnál több fogyasztás szebb íveket adott volna, a fő dörzslécnél nagyon felfut az orrnál( kicsit csónak hatása van), a bükk erre a munkára szerintem nem szép, de összhatásában a színe nekem tetszik. A gépek körüli problémát jól látod, enélkül nem lehet szépen építeni. A körfűrészedet ne dobd ki, mert abból lehet egy használhatót készíteni! Fémfűrésztárcsák megfelelnek erre a célra( 0,5 - 1mm vastagságú). Az élezést is meg kell oldani, mert ha kopott beégeti a fát. Várom a folytatást!

 

» Reply to this comment...

» See all 1 replie(s)

1 replies

Posted by: DBandi () on 2012. September 11. Tuesday 21:29

Posted by: DBandi on 2012. September 11. Tuesday 21:29

Kedves Csónakos! 
 
Köszönöm az észrevételeidet! Már hozzászólásod előtt bántotta a szemem a felfutó dörzsfa nekem is, azóta meg még jobban :) Arra az elhatározásra jutottam, ha az orr rész lécezetével nem fog összeférni vonalvezetésében, méreteiben, akkor bizony bármilyen fájó, megpróbálom módosítani finoman, ha ez nem megy, akkor itt visszabontás és egy új dörzsléc pár jön. :) 
A fűrészt átalakítottam már, de nem volt alkalmas túl finom munkára, persze azért sokkal jobb lett. A fém fűrésztárcsát viszont még kipróbálom. Köszönöm az ötletet! 
A bükkel kapcsolatban magam is elégedetlen vagyok, nem lehet túl homogénre pácolni, de ezen már nem tudok segíteni. A következő hajó külső borítására, vagy rögtön az egyetlenre más anyagot fogok keresni! 
 
Üdvözlettel: 
 
DBandi

 

» Reply to this comment...mXcomment 1.0.5 © 2007-2020 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett