Főoldal arrow Cikkek arrow Modellezés arrow Építés alatt
Mordaunt építése 1:75-ben egy kezdőtől

Vissza a cikkhez

Az adott hozzászólás

Írta: csónakos () 2012. szeptember 04. Kedd 15:53

Írta: csónakos 2012. szeptember 04. Kedd 15:53

Szia Imre! 
Igazi gyöngyszemet választottál, kedvenceim ezek a barokk hajók! Szimpatikus a hozzáállásod és a lelkesedésed és jók a meglátásaid. Néhány észrevételem lenne sajnos már csak utólag, a palánkozásnál több fogyasztás szebb íveket adott volna, a fő dörzslécnél nagyon felfut az orrnál( kicsit csónak hatása van), a bükk erre a munkára szerintem nem szép, de összhatásában a színe nekem tetszik. A gépek körüli problémát jól látod, enélkül nem lehet szépen építeni. A körfűrészedet ne dobd ki, mert abból lehet egy használhatót készíteni! Fémfűrésztárcsák megfelelnek erre a célra( 0,5 - 1mm vastagságú). Az élezést is meg kell oldani, mert ha kopott beégeti a fát. Várom a folytatást!

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

1 válasz

Írta: DBandi () 2012. szeptember 11. Kedd 21:29

Írta: DBandi 2012. szeptember 11. Kedd 21:29

Kedves Csónakos! 
 
Köszönöm az észrevételeidet! Már hozzászólásod előtt bántotta a szemem a felfutó dörzsfa nekem is, azóta meg még jobban :) Arra az elhatározásra jutottam, ha az orr rész lécezetével nem fog összeférni vonalvezetésében, méreteiben, akkor bizony bármilyen fájó, megpróbálom módosítani finoman, ha ez nem megy, akkor itt visszabontás és egy új dörzsléc pár jön. :) 
A fűrészt átalakítottam már, de nem volt alkalmas túl finom munkára, persze azért sokkal jobb lett. A fém fűrésztárcsát viszont még kipróbálom. Köszönöm az ötletet! 
A bükkel kapcsolatban magam is elégedetlen vagyok, nem lehet túl homogénre pácolni, de ezen már nem tudok segíteni. A következő hajó külső borítására, vagy rögtön az egyetlenre más anyagot fogok keresni! 
 
Üdvözlettel: 
 
DBandi

 

» Válasz erre a hozzászólásra...mXcomment 1.0.5 © 2007-2020 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett