Main page arrow Articles
Egy XVII. századi bermuda szlúp épétése

Go back to the article

Comment in question

Posted by: hajómester () on 2013. August 24. Saturday 10:13

Posted by: hajómester on 2013. August 24. Saturday 10:13

Szia Béla! 
Gratulálok a munkádhoz, nagyon jól sikerült. Egy szép és igazán érdekes hajó modelljét építetted meg, aminek az értékét csak növeli, hogy minden darabja a saját munkád erőfeszítéséből jött létre, azaz teljesen egyedi. 
A hajó történetéhez még annyit hozzátennék, hogy a típus továbbfejlesztéséből jött létre szintén az amerikai partok mentén a szkuner azáltal, hogy a hajót kissé hosszabbra építették és ellátták egy tatárboccal, aminek csak hosszvitorlája volt. 
A felső dörzsfákról Én annyit mondanék, hogy a rajz alapján azok inkább díszlécek voltak és talán jobb lett volna talán profilozni őket, de így is jó, hiszen olyan nem volt hogy minden hajót egyformára építettek, ezért ez az eltérés belefér az alkotói szabadságba.

 

» Reply to this comment...

» See all 2 replie(s)

2 replies

Posted by: Gateway () on 2013. August 24. Saturday 19:42

Posted by: Gateway on 2013. August 24. Saturday 19:42

Szia Hajómester! 
Köszönöm értékelésed, próbálom, hogy minden egyes elkészült makettel jobbat alkossak, mint az előző... 
Jól érezted, a "történet" folytatódik, mert azóta már hozzákezdtem egy kétárbocos koloniál szkuner, a "Halifax" építésének. 
A méretarány itt is 1:48-as a rajzok ami alapján építem főleg a Harold Hahn féle rajzok (olyan amilyen) illetve a National Maritime 
múzeum történelmi rajza. Az építésnél itt áttértem a dióról a körtére, remélem ez majd az elkészült hajó minőségén is észrevehető lesz... 
Üdvözlettel: Béla :)

 

» Reply to this comment...

Posted by: hajómester () on 2013. August 25. Sunday 11:26

Posted by: hajómester on 2013. August 25. Sunday 11:26

Ha befejezem egyszer az Unicornt, akkor Én is egy schoonert szeretnék építeni.Nagyon kedvelem ezt a hajótípust: a rengeteg sok vitorla variációja elképesztően gazdag választékot nyújt, míközben a hajótest formájában nincs közöttük lényegi különbség.  
Az enyém egy háromárbocos schoonerbark lenne majd a 19. szd. végéről. Most még csak ott tartok, hogy a tervrajokon dolgozgatok olyankor, ha nincs lehetőségem a fregattot építgetni. 
Remélem ennek a hajónak az építéséről folyamatosan közölsz majd híreket és nem a befejezés után értesülünk csak róla.

 

» Reply to this comment...mXcomment 1.0.5 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett