Főoldal arrow Cikkek
Egy XVII. századi bermuda szlúp épétése

Vissza a cikkhez

Az adott hozzászólás

Írta: hajómester () 2013. augusztus 24. Szombat 10:13

Írta: hajómester 2013. augusztus 24. Szombat 10:13

Szia Béla! 
Gratulálok a munkádhoz, nagyon jól sikerült. Egy szép és igazán érdekes hajó modelljét építetted meg, aminek az értékét csak növeli, hogy minden darabja a saját munkád erőfeszítéséből jött létre, azaz teljesen egyedi. 
A hajó történetéhez még annyit hozzátennék, hogy a típus továbbfejlesztéséből jött létre szintén az amerikai partok mentén a szkuner azáltal, hogy a hajót kissé hosszabbra építették és ellátták egy tatárboccal, aminek csak hosszvitorlája volt. 
A felső dörzsfákról Én annyit mondanék, hogy a rajz alapján azok inkább díszlécek voltak és talán jobb lett volna talán profilozni őket, de így is jó, hiszen olyan nem volt hogy minden hajót egyformára építettek, ezért ez az eltérés belefér az alkotói szabadságba.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 2 válasz megjelenítése

2 válasz

Írta: Gateway () 2013. augusztus 24. Szombat 19:42

Írta: Gateway 2013. augusztus 24. Szombat 19:42

Szia Hajómester! 
Köszönöm értékelésed, próbálom, hogy minden egyes elkészült makettel jobbat alkossak, mint az előző... 
Jól érezted, a "történet" folytatódik, mert azóta már hozzákezdtem egy kétárbocos koloniál szkuner, a "Halifax" építésének. 
A méretarány itt is 1:48-as a rajzok ami alapján építem főleg a Harold Hahn féle rajzok (olyan amilyen) illetve a National Maritime 
múzeum történelmi rajza. Az építésnél itt áttértem a dióról a körtére, remélem ez majd az elkészült hajó minőségén is észrevehető lesz... 
Üdvözlettel: Béla :)

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: hajómester () 2013. augusztus 25. Vasárnap 11:26

Írta: hajómester 2013. augusztus 25. Vasárnap 11:26

Ha befejezem egyszer az Unicornt, akkor Én is egy schoonert szeretnék építeni.Nagyon kedvelem ezt a hajótípust: a rengeteg sok vitorla variációja elképesztően gazdag választékot nyújt, míközben a hajótest formájában nincs közöttük lényegi különbség.  
Az enyém egy háromárbocos schoonerbark lenne majd a 19. szd. végéről. Most még csak ott tartok, hogy a tervrajokon dolgozgatok olyankor, ha nincs lehetőségem a fregattot építgetni. 
Remélem ennek a hajónak az építéséről folyamatosan közölsz majd híreket és nem a befejezés után értesülünk csak róla.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...mXcomment 1.0.5 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett