Main page arrow Articles arrow Modeling arrow Construction arrow Spanyol sebek (1735 körül) 1:50
Spanyol sebek (1735 körül) 1:50 PDF Print E-mail

By Tóth Gyula, on 2009. July 25. Saturday 12:40

Average user rating :    (0 vote)

Views : 35568    

Favoured : None

Published in : Articles, Under Construction

Article Index
Spanyol sebek (1735 körül) 1:50
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
 
Hipphopp, itt a cikk 6. része. Már az archívumból bányásztam elő a "művemet", de szerencsére még megvan :). Tehát akkor néhány kép a jelenlegi állapotról:
 
dsc_0986s.jpg
 Elkészült és helyére került az egyetlen rács. A tat oldalfalai 3 x 0.5 mm furnér szendvicsben készültek, mindkettő fal pontosan ugyanolyan, ez a felrakásnál fontos. A felrakáshoz a két oldalon a még meglévő bordahosszabbításokat használtam viszonyítási pontként, felrakás utánezeket eltávolítottam. Így szimmetrikus lett a hajó hátulja.
 dsc_0988s.jpg  Az ajtó ilyesmi lesz, de a vaspánt és a nagy szegecsek helyett inkább fapántot fog kapni és egy keretet, és befelé nyílik.
 dsc_0990s.jpg  A tatrész messzebbrő. A tatfelépítmény hátranyúló jellegéből adódik, hogy a tatfalakat nagyon pontosan kellett felrakni, hogy a középső padlószint és a felső rács is a hajótengelyre szimmetrikusan és megfelelő magasságban álljon, mindenféle dülöngélés nélkül.
 dsc_0993s.jpg  Az ágyúfedélzet négyzetes lyuggatása még nincs teljesen kész, közben az ágyúnyílások és evezőnyílások keretei is készülnek.
 dsc_0994s.jpg  Még egyszer a tat, most felülről. A lyuk a kormánylapátnak van, ehhez a padlóhoz megint nem kell tömíteni, hiszen alatta már nincs ott a hajótest.
 dsc_0995s.jpg  Az első emelvények.
 dsc_0997s.jpg  Így fest a hátulja a felrakott fődörzsfákkal. A púp festés előtt még tömítésre vár.
 dsc_0998s.jpg  Itt látható a tat hátranyúló szerkezete alulról. A rács rendes módon készült, tehát nem két "fésű" egymásban, ilyenkor ilyen az alja. Ezeket az egységeket egyébként papírra nyomtatott sablonon raktam össze, és miután elkészültek, akkor kerültek a helyükre.
 
Legközelebb (remélem hamarosan) már színeket is fogok tudni mutatni, készül a tattükör, illetve a fedélzet alapjának (padlók, oldal és keresztfalak) befejezése.

    
Idézés a honlapján
Kedvenc
Nyomtatás
Küldés levélben

Last update : 2013. March 09. Saturday 22:20


Users' Comments  RSS feed comment
 

Average user rating

   (0 vote)

 
Comment language: Magyar (4), English (0)

Add your comment
Only registered users can comment an article. Please login or register.

No comment postedmXcomment 1.0.5 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
 
< Prev

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett