Főoldal arrow Cikkek
HMS Victory építése 1:50 méretarányban

Vissza a cikkhez

Az adott hozzászólás

Írta: Flamenco () 2010. majus 07. Péntek 12:42

Írta: Flamenco 2010. majus 07. Péntek 12:42

Ahoi! 
- "Most változtattam az építési sorrenden: először beépítek egy fedélzet-tartó gerendát, majd legyártom az ezt tartó könyököket  így pontosabb lesz a könyök kialakítása, és kevesebbet kell utólag csiszolni. Az ágyúkat így is aránylag könnyen be lehet majd építeni. Ami nehezebb lesz, az az oldalfalak és a könyökök meg a gerendák fehérre festése. Azt hiszem, kell csinálnom egy hajlított végű ecsetet, meg szükség lesz egy kis tükörre is." - Nem értem, hogy mért nem fested a gerendákat meg a könyököket a beépités elött? Nem lenne egyszerübb? 
- A tiszti kajütök falai tudtommal fehérek voltak. De lehet , hogy a mai Viictoryn nem igy van, nem láttam.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

1 válasz

Írta: bubu () 2010. majus 07. Péntek 17:35

Írta: bubu 2010. majus 07. Péntek 17:35

Szia! 
Az elmaradt festés valóban az én hibám, mert ha jól megy a könyök, meg a gerenda gyártás, akkor nem szivesen váltok át másik tevékenységre. Munka közben meg mindig arra gondoltam, hogy minnél több dolog elkészül - annál jobb - mert majd egyszerre le tudom festeni. Ez most is igaz, csak így fél nappal tovább fog tartani.. Nem bánom a plusz-munkát, mert egy-egy festés után egy nap száradási időt kell kivárnom - ekkor nem illik fűrészelni, csiszolni a por miatt.. 
A tiszti kabinok belül valóban fehérek, de a belső ajtók, válaszfalak natúr fa színűek. A wardroom részt ugyan nem láttam, mert az a látogatásunk alkalmával le volt zárva, fotóm is csak ennek a bejáratáról van a hátsó csörlőről és környékéről, ezért úgy gondoltam, hogy befelé haladva is ez a színösszeállítás. Egyébként a további felső fedélzeteken is ugyanez megfigyelhető: kabin belső fehér, válaszfalak, ajtók stb. natúr színűek. 
Üdvözlettel! Bubu :roll

 

» Válasz erre a hozzászólásra...mXcomment 1.0.5 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett