Főoldal arrow Cikkek
Mordaunt építése

Vissza a cikkhez

Az adott hozzászólás

Írta: Hajos Joe () 2012. január 19. Csütörtök 18:01

Írta: Hajos Joe 2012. január 19. Csütörtök 18:01

Szia Laci!Hál istennek nem látszodott rajtad, hogy nem érzed jól magad, vagy csak az elfogyasztott alkohol éreztette jotékony hatását? Végül is mindegy a lényeg, hogy tovább épited ezt a remek modellt!Az oroszlán irigylésre mélto faragásához külön gratulálok! Jó lenne Skype-on vagy telefonon egy kicsit hosszabban elbeszélgetni! Üdvözlettel: Hajós Joe

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 8 válasz megjelenítése

8 válasz

Írta: bubu () 2012. január 19. Csütörtök 20:06

Írta: bubu 2012. január 19. Csütörtök 20:06

Szia Laci! Örülök, hogy ismét nekifogtál a hajódnak! A faragványok nagyon tetszenek - igazán szépek.  
Üdvözlettel! Bubu

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: wercome () 2012. január 21. Szombat 08:47

Írta: wercome 2012. január 21. Szombat 08:47

Sokat dolgoztam az oroszlánnal, de megérte. A tattükör két oldalát védő harcosokkal még többet küzdök, már háromszor kezdtem újra, de egyszer majd csak jó lesz! Majd jelentkezem valami módon.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: DBandi () 2012. január 22. Vasárnap 12:35

Írta: DBandi 2012. január 22. Vasárnap 12:35

Először is elnézést kérek, ha nem jó helyen szólok hozzá, de vesszek meg ha látok egy cikkhez való hozzászólás lehetőséget az oldalon. Így kénytelen vagyok Hajós Joe hozzászólásánál igénybe venni a "Válasz erre a hozzászólásra..." lehetőséget. 
Hát le vagyok nyűgözve! Laci rám célzott a Mordaunt építésével és az előkészületekkel kapcsolatban. Köszönöm és örülök, hogy ha minimális mértékben, de inspiráltalak a cikk folytatására :). Én biztos, hogy nagyon sokat fogok tanulni belőle! A precizitásod a tudásod ezekből az ábrákból egyértelműen kiderülnek. Ha ezeket a képeket, megjegyzéseket látom és itt gondolok arra a fotósorozatra is amit átküldtél nekem, egész másképp állok neki az építésnek. Vissza már nem tudom visszacsinálni ami megvan.Bevallom kezdőként gányoltam ezekhez képest. Persze ez a "tanulóhajóm", és tele vagyok kérdésekkel és elméleti hiányokkal mind a hajókkal, mind a műhelyfogásokkal kapcsolatban. De tanulok erőteljesen! Laci javasolta, hogy írjak az építésről cikket, neki is álltam a számítógépen egy kis része megvan, leírva egy kezdő nehézségeivel és az általa talált problémákkal, de úgy döntöttem nem "égetem" magam! 
A faragások eszméletlenek. Ez az építési mód egy kithez képest ég és föld! Gratulálok és nagyon várom a folytatást! 
Üdvözlettel: DBandi

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: wercome () 2012. január 22. Vasárnap 15:43

Írta: wercome 2012. január 22. Vasárnap 15:43

Köszi az elismerést, de azért nem minden olyan sima ügy, mint ahogy a képek mutatják. Sokszor rájövök, hogy nem így kellett volna, sokszor korrigálok, ezért is haladok lassan. Igazából rutinom nekem sem sok van.  
"de úgy döntöttem nem "égetem" magam!" Ezt felejtsd el! Egy-két társunkat kivéve itt senki sem profi, mindenki a saját és mások hibájából, ötleteiből tanul.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: hajómester () 2012. január 22. Vasárnap 21:16

Írta: hajómester 2012. január 22. Vasárnap 21:16

Én ezt a véleményt azzal egészítem ki, hogy ezen az oldalon senki sem profi. Itt mindenki kedvtelésből építi a hajóit, ezt a szakmát senki sem tanulta. 
Így vannak különböző fokozatok. Aki már többet épített és kellően igényesen állt hozzá a feladathoz, az nyilvánvalóan jobbat tud produkálni, mint aki most építi az első hajóját. 
Az sem mindegy, hogy az illetőnek milyen technikai háttér áll a rendelkezésére. 
Ezért egy kezdőnek nincs mit szégyenkezni az alkotásával, ha azt kellő szerénységgel mutatja be és nem akar azonnal a legjobbak versenytársa lenni. Ilyen esetben azt hiszem mindenki részéről csak elismerésben fog részesülni. 
Részemről mindig az váltott ki kegyetlen kritikát, ha valaki minden alap nélkül akart mások elé nyomulni..

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: kisstibi () 2012. január 23. Hétfő 20:30

Írta: kisstibi 2012. január 23. Hétfő 20:30

Teljesen egyetértek Hajómester hozzászólásával. Én is az első hajómat építem és nagyon amatőr vagyok, de nem szégyenlem megmutatni a munkámat másoknak, mert szerintem így nem csak a feltett kérdésekre kapott válaszokból, az interneten, könyvekben folytatott kutatásokból lehet tanulni, hanem lehet, hogy a tapasztaltabb szemek olyan dolgokat is észrevesznek, melyen nekem átsiklana a szemem. És így megoszthatják véleményüket, tapasztalataikat. Jó és hasznos tanácsokat adhatnak és nekem adtak is, nem is keveset. Sőt még biztosan lesz is szükségem segítségre. Ezért jó ehhez a közösséghez tartozni. Így egymást segítve alkothatunk szebbnél szebb dolgokat.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: DBandi () 2012. január 23. Hétfő 22:20

Írta: DBandi 2012. január 23. Hétfő 22:20

Köszönöm a bátorítást, az első részt fel is töltöttem, de azt hiszem valaki adminisztrátornak jóvá kell hagyni, hogy láthatóvá is váljon!

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: wercome () 2012. január 24. Kedd 07:29

Írta: wercome 2012. január 24. Kedd 07:29

Személyes üzenetben keresd meg Tyrman barátunkat, segíteni fog a cikk megjelenésében. Örülök, hogy meggyőztünk, kíváncsian várom a fejleményeket!

 

» Válasz erre a hozzászólásra...mXcomment 1.0.5 © 2007-2022 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett