Főoldal arrow Cikkek arrow Modellezés arrow Építés alatt
A TITANIC építése

Találatok 1 - 10 / 44

Írta: hajómester () 2010. június 16. Szerda 17:16

Írta: hajómester 2010. június 16. Szerda 17:16

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy az építő mikor, milyen állapotában gondolja befejezettnek a hajót. 
A sok sárgaréz tényleg nagyon látványos, de ha ilyen sárgaréz látványban marad, akkor inkább csak a bádogos szakma remeke lesz, mint a hajómakett építésé. 
Én legalább is így gondolom.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: bszögi () 2010. június 01. Kedd 19:59

Írta: bszögi 2010. június 01. Kedd 19:59

szia!Én is csak ámulni tudok azon hogy rézből összehoztál egy ilyen fantasztikus hajót.Miután láttam a cikket,eldöntöttem hogy én is megépitem a Titanicot,de várok hogy az időjárás javuljon mert az udvaron épitem mert a szobámban nincs elég hely.További szerencsét kivánok a hajó épitéséhez!

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: bádogos () 2009. augusztus 01. Szombat 10:28

Írta: bádogos 2009. augusztus 01. Szombat 10:28

Azt hiszem itt az ideje, hogy tisztázzam a félreértéseket a Titanic külső lemezelését illetően. 
Veszett Róka Barátunk megijedt, hogy le lett glettelve, majd festve a külhély. A valóság az, hogy az eredeti , vörösréz lemez boritás kapott egy vékony kétkomponensű műgyanta réteget, majd egy vékony üvegszövet réteget és ismét egy mügyanta réteget , ez meg is lett egy kicsit csiszolva 1 OOO.- es vizes papirral. Elméletileg a hajótest most alkalmas egy negativ sablon levételére, ami lehetővé teszi, hogy a késöbbiekben , tetszés szerint klonozni lehessen, természetesen ha igény van rá és valaki ekkora hajót akar épiteni, csak a hajótest elkészitése okoz gondot., de a továbbiakat meg tudja épiteni. 
A másik kérdés , hogy miért lóg rajta minden kötélzet, a forma készités miatt a hajó szét volt szedve darabokra , mivel a testet forgatni kelett a technológiának megfelelően. De mivel volt ez a kiállitás a Debrecen " EX KASSA" hajón , kedves barátaim megzsaroltak, ha nem viszem el a Titanicot , akkor ők sem hozzák el a hajóikat. Igy az utolsó pillanatban össze lett ideiglenesen lapátolva szegény hajó, ezért volt ez a legatyásodott állapot. 
Természetesen a külhély vissza lesz állitva az eredeti lemezelésnek megfelelően , csak most nem vörösréz lemezekkel, hanem mint általában a teljes felület, ez is sárgaréz lesz..Most az eredeti lemezkiosztás szerint , a teljes szegecselés imitálásával, az ablakokkal,azokat beüvegezve,stb.. Az igazság az , hogy az elmult egy - másfél évben egy kicsit hanyagoltam a hajó épitését, sok más , de igen hasznos feladat miatt,( TIT Hajózástörténeti Klub tengernyi kiállitása, rendezvénye) de most már igazán rá kell hajtanom , mert közeleg a centenárium ,2O12.-ben.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

Írta: allermat () 2008. január 24. Csütörtök 18:38

Írta: allermat 2008. január 24. Csütörtök 18:38

Bádogos! 
 
Láttam a művedet a Millenárison a minap. Szinte szóhoz sem jutottam, fantasztikus! A képek is rengeteget mutatnak, de élőben az igazi. Minden elismerésem, csak így tovább! 
 
Máté

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 4 válasz megjelenítése

Írta: bádogos () 2007. október 28. Vasárnap 08:29

Írta: bádogos 2007. október 28. Vasárnap 08:29

Kedves Anna 
Örülök , hogy ennyire elnyerte a tetszését az általam készitett Titanic model. Nem látom akadályát a személyes találkozásnak sem ,igaz , jelenleg nincs ithon a model , mivel november 26. - ig a Millenárison van kiállitva.Azt követően nov. 3O.- dec. 9 . között a Stefánia palotában a Horváth Ödön emlék kiállitáson lessz .Ezután kerül vissza az épités helyszinére ami egy garázsméretű mühely , családi házban.Ha regisztrált tag , a tagok listájábana bemutatkozásomban talál személyes contaktra is lehetőséget, E mail cimem : bicskei255@t-online.hu üdvözlettel Bicskei János

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Anna () 2007. október 27. Szombat 11:44

Írta: Anna 2007. október 27. Szombat 11:44

Szeretném látni azt az embert -legalább a fotóját-, aki ezt a csodálatos alkotást elkészítette. őszinte elismerésem! 
Kevesen vállalnak fel és teljesítenek ekkora munkát. Az is érdekelne, hogy hol készült? Családi házban? 
 
Tisztelettel Anna

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Mészy () 2007. szeptember 27. Csütörtök 15:15

Írta: Mészy 2007. szeptember 27. Csütörtök 15:15

Én a Zebegényi hajós múzeumban jártam és hihetetlen szép hajó modelleket láttam ránéztem a Titanic-ra és a nő akinek az apja hajómodelleket készített megemlítette őnt hogy megcsinálja a Titanicot de azt hogy az egészet rézből csinálja ez tényleg mestermunka a pici részletek fenomenális és sok sikert a 2012 és New-Yorki úthoz és tényleg gratula erre már nincs szó hogy valaki megépítse az "álmok" hajóját ez igazán szép gondolat!!!!

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: bádogos () 2007. július 24. Kedd 15:10

Írta: bádogos 2007. július 24. Kedd 15:10

Elsősorban a leendő titanic épitőknek szánom , mint pl. attoss, de mindenki másnak is akit érdekel ez a hajó, az alábbi web oldalakat www.titanic-plan.com www.titanicinbelfast.com www.titanic-model.com sok hasznos információ, rengeteg rajz és még több fotó található. Hasznos időtöltés ebben a nyári kánikulában a hüvős szobábol. üdv mindenkinek bádogos

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: shadowrunner () 2007. június 12. Kedd 10:27

Írta: shadowrunner 2007. június 12. Kedd 10:27

Hali!Ez eszméletlenül brutális.A legmélyebb elismerésem. Én sosem fogok ilyet építeni &| .Üdv: shadowrunner

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: lacka1 () 2007. június 09. Szombat 17:19

Írta: lacka1 2007. június 09. Szombat 17:19

Régen jártam ezen az oldalon, és csak ámulok azon , hogy milyen nagy előrehaladás történt amit a hajóval műveltél.Minden elismerésem a Tied.Nem sok ember van az országban aki erre képes lenne. Gratulálok még egyszer ehhez az emberfeletti teljesitményhez.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Vissza a cikkhezmXcomment 1.0.5 © 2007-2022 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett