Főoldal arrow Cikkek arrow Modellezés arrow Roncstemető
Graf Spee építése

Találatok 11 - 13 / 13

Írta: vidonka () 2005. december 08. Csütörtök 16:30

Írta: vidonka 2005. december 08. Csütörtök 16:30

Furcsálltam is egy kissé. Alevélben ugyanis egyértelműen NEM az ecset mosásáról van szó, hanem a készletéről úgybiza! Olvasd vissza a levelet. Én többször megtettem, bárhogy értelmezem ez a vége.Most hogy így mondod a szappant, értem a ráncokat is; nem zsíros volt a felület, hanem szappanos, bár az sem lényeges különbség mivel a szappan ugyebár a zsírok sója.A méretet tényleg elcs***tem, de így jár az aki arra is lusta, hogy utánanézzen a hajó adatainak és kiszámolja. A szemmérték meg már csak ilyen. Ha meg ekkora, csak felfúrnám azokat a csöveket, az is igaz hogy nígy már nem is lehet teljesen végigmenni rajta, de nem is szükséges. Ha úgyis feketére/antracitra kened akkor senkisem lát a végéig. Legalább az illúzió legyen meg ;) Az ecset vastagságávalkapcsoltaban fenntartom a véleményem. A fedélzethez és a hajótest oldalához max. 4-est használtam volna, a felépítményekre pedig 2-est.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Sebi () 2005. december 08. Csütörtök 13:10

Írta: Sebi 2005. december 08. Csütörtök 13:10

Hello !Jó a technika amit írsz, csak szerintem a méretarányt elnézted :!Ez egy 400-as makett, ami 46 centi hosszú és 10-12 centi széles. Szerintem a fedélzet, a törzs meg a felépítmény fő elemei elég érdekesen néznének ki, ha 2-es meg 4-es ecsettel festettem volna !amazed Amit itt leírtál, azt én a 700-as maketteken szoktam csinálni.A terpenolt kissé félreértetted 8) Nem a makettet mosom benne, hanem az ecseteket ;) A maketteket én is szappanos vízzel kezelem, bár az Ultra derm-et még speciel nem próbáltam.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: vidonka () 2005. december 06. Kedd 14:22

Írta: vidonka 2005. december 06. Kedd 14:22

Ez most nem !ill privát.Ugyi mondtam, hogy vastag az ecset?Ha jól saccolom akkor a modell kb 5-6 cm széles és 20-25 cm hosszú kell hogy legyen. Ilyen méretű munkához, én 2-es vagy 4-es ecsetet használok, elmondom miért. Amit használtál arra jó, hogy sok festékkel, nagyon gyorsan tudsz haladni. Jelen esetben valószínüleg végig 2-sel dolgoztam volna. Az oka nagyon egyszerű, viszonylag kevés anyagot viszel fel, és ha egyenletesen kened, akkor csak egy nagyon vékony réteget viszel fel, és MINDEN részlet szépen megmutatkozik anélkül, hogy a panelvonalak mentén, vagy az illesztéseknél összegyűlne. Mellesleg egyenletesen és hamarabb is szárad. Ha még egy réteget akarsz ráhúzni, semmi gond, mert akár egy harmadikat is elbír, csak ott nagyobb "lendülettel" kell dolgozni.Egy darab műanyagon égy kipróbálnám.Jómagam nem szeretem a terpenolos lemosást, mert a fröccsöntésnél általában szilikonolajjal kezelik a formákat, amit a szerves oldószerek nemigen oldanak hatékonyan. Helyette egy langyos vizes fürdőt ajánlanék (egy mosdónyi kézmeleg vízben egy mogyorónyi Ultra derm isteni ;) ) amiben addig hagyod a műanyag formákat, mig a hab el nem tűnik. Ismételni is lehet, akkor jobb hatást érhetsz el. A végén valamilyen folyékony mosogatószerrel el tudod távolítani az Ultra maradékát is. Ha úgy döntöttél, hogy most már elég a pacsálásból, akkor folyó hideg vízzel kell leöblíteni, a vízcseppket lerázni, majd hagyni hogy a levegőn megszáradjon. Akkor jó, ha nem foltos...Ha kipróbálod, hidd el már festés közben érezni fogod a különbséget.... ez az utóbbi mondat úgy hangzott mint egy B) tamponreklám, nem?

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Vissza a cikkhezmXcomment 1.0.5 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett