Főoldal arrow Cikkek arrow Modellezés arrow Roncstemető arrow La Couronne
La Couronne PDF Nyomtatás E-mail

Maszatomy, 2004. október 17. Vasárnap 16:24

Átlagos értékelés :    (0 szavazat)

Megtekintések száma : 26527    

Kedvenc : Nincs

Rovat : Cikkek, Vitorlás hajómakett


Ezt a hajót építettem meg másodjára. A hajó kiválasztása semmi céltudatosságot nem tükrözött, csupán ez tetszett meg. A USS. JCS után ez már bonyolultabb volt és nem is lettem vele kész hamar. korona_doboz.jpg

Ez a második hajó amit készítettem. Mivel egyelőre nem telik digitális fényképezőre, webkamerával meg nem tudom milyen képet lehet csinálni, más gyors módszert meg nem tudok így meg kell várnotok amíg elkészülnek a hagyományos fényképek! A hajó kb. 40 cm hosszú és kb. ugyanilyen magas. Pontos adatok már a táblázatban.

A makett

  • 1:200 méretarány
  • 43,60 cm hosszú
  • 40,50 cm magas
  • 333 db-ból áll
  • Anyaga : műanyag
  • Gyártó : Heller
  • A hajó elkészült : 2002.02.20.-án

A hajó alapvetően egyszerű konstrukció az 1/200-as méretarányhoz mérten. Első ránézésre azt gondoltam, hogy hamar kész leszek vele ám közben kiderült, hogy mégsem. Az akadályokat a festés, ragasztás sorrendje határozta meg de végül sikerült összerakni és mindenhol lefesteni. A nagyobb gondot a kötélzet elkészítése jelentette ugyanis amit hozzá adtak madzagot az kevésnek bizonyult. így hát madzag után is kellet szaladgálni. Sikerült viszont megtanulnom azt, hogyan kell csipesszel csomót kötni! A vitorla lefestésénél arra jöttem rá, hogy azt inkább festékszóróval kellet volna csinálni. így fény felé tartva szépen látszanak az ecsetvonások. A makettet néhány hét alatt meg lehet építeni (napi 2-4 óra).

korona_1_small.jpgA hajó felülnézetből ( hehe ). Nagyon jól látszik a képen, hogy szinte alig kellett kötélzetet építeni ami elég meglepő egy vitorlás esetében! De hát, ebben a mértetarányban?
2002.04.15.
korona_2_small.jpgA képen nagyon szépen látszik a vitorla mintázata és nagy nehezen kivehető milyen aprólékosan kellett lefesteni mindent.
2002.04.15.
korona_3_small.jpgÁrbóckosár kötéllétrával. Nem mondanám, hogy túl kicsi volt a létra és azért nem lehetett összerakni rendesen - egyszerűen nem lehetett normálisan összeragasztani! A hajóteknő alsó felén megvillantja magát egy kis léc mintázat is. Mint később észrevettem az ágyúcsövek aránytalanul hosszúak!
2002.04.15.
korona_4_small.jpgSajnos ezen a képen sem lehet az aranyozott mintákat rendesen kivenni pedig az lett volna a lényeg. Tényleg - ez már művészet, amilyen festést megkívánnak a makettek!
2002.04.15.


   
Idézés a honlapján
Kedvenc
Nyomtatás
Küldés levélben

Utolsó frissítés : 2004. október 17. Vasárnap 16:24


Olvasók hozzászólása  Hozzászólás RSS küldése
 

Átlagos értékelés

   (0 szavazat)

 
Hozzászólás nyelve: Magyar (0), English (0)

Hozzászólás
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.
Belépés vagy regisztráció szükséges.

Még nincs hozzászólásmXcomment 1.0.5 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
 
< Előző   Következő >

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett