Main page arrow Articles arrow Modeling arrow Intermittent arrow Graf Spee építése
Graf Spee építése PDF Print E-mail

By Sebestyén Gábor, on 2005. August 09. Tuesday 21:58

Average user rating :    (0 vote)

Views : 43059    

Favoured : None

Published in : Articles, A modern ship models

Article Index
Graf Spee építése
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész

Az építés második fázisa a felépítmény összeállítása volt. A Graf Spee-nek viszonylag egyszerű felépítménye volt, így maga az összeállítás nem volt különösebb probléma. Azt hiszem a képeken is jól követhető, ahogy a parancsnoki torony és a kémény a helyükre kerültek.

Kiegészítőként a Tom's Modelworks maratását használtam fel és mint az előző részben is utaltam rá, már a kezdetektől fogva elkezdtem felhasználni. A beépítés a rendelkezésemre álló háttéranyag alapján történt. Figyeljük meg például a létrát és a főárboc merevítését a kéményen.Problémát jelentett viszont az, hogy az alkatrészek illesztése nem volt a legjobb. Az történt, hogy sikerült ugyan a réseket tömíteni, de maga az illesztés vonala bármiféle csiszolás vagy tömítés ellenére látható maradt. Ez sajnos elég jól látható a parancsnoki torony oldalán és azon a vonalon, ahol a felépítmény oldalai a tetőelemekhez illeszkednek. A festés és ragasztás után ilyen állapotban volt a makett.

Ezzel az összeállítás tulajdonképp készen is lett. Következhetett a munka neheze, a részletezés. Ezt a hajó orrától kezdtem el.

Az első lépés a hullámtörő és a csörlők (melyeket fekete-fehérre festettem) beragasztása volt. Majd a horgonyláncok következtek és két kis létra, melyek a hullámtörőn való átlépést segítették.
Egyúttal elkezdtem a korlátok felragasztását is és helyére került az elülső zászlórúd a horgonyokkal együtt.
A hajó két oldalán, nagyjából az első lövegtoronnyal egyvonalban, voltak találhatók a csónakok kikötésére szolgáló rudak. Az alsók a kitben gyárilag meg voltak adva. Viszont egy kicsit élethűbbé kellett tenni őket.
Egy darabka húzott szálból megcsináltam a felső rudat és dróttal összekötöttem őket, valamint elkészítettem a kitámasztást is.

Festés után az orr kész lett.Következhetett tehát a felépítmény.   
Idézés a honlapján
Kedvenc
Nyomtatás
Küldés levélben

Last update : 2007. November 19. Monday 20:06


Users' Comments  RSS feed comment
 

Average user rating

   (0 vote)

 
Comment language: Magyar (13), English (0)

Add your comment
Only registered users can comment an article. Please login or register.

No comment postedmXcomment 1.0.5 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
 
Next >

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett