Főoldal arrow Cikkek arrow A nápolyi galleass
A nápolyi galleass PDF Nyomtatás E-mail

Török András,

Átlagos értékelés :    (0 szavazat)

Megtekintések száma : 27747    

Kedvenc : Nincs

Rovat : Cikkek, Építés alatt

Tartalomjegyzék
A nápolyi galleass
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
kep024.jpg Az ágyúablakok kivágása után, a külsõ és a belsõ héjazat közötti közdarabok kerültek a helyükre. Az elõ elkészített fedélzet is beragasztásra került. A fedélzet lécezése a már említett diplex kartonra lett felragasztva, a deszkák élét fekete alkoholos filctollal kihúztam egyesével.
kep025.jpg A már említett tervezési hibalehetõség szép példája: a bordák helyének meghatározásakor nem figyeltem oda az ágyúablakok helyére, ezért ki kellett vágni azokból.
kep026.jpg A hajótest ágyúablakokkal és fedélzettel. Szintén tervezési hiba miatt a taton illesztõ bordákat kellett beépítenem, hogy a héjazat a helyén maradjon.
kep027.jpg Bekerült a helyére a belsõ héjazat, a fedélzetek támaszgerendái, és a tatfedélzeten a könyökfák. A középsõ evezõs fedélzeten kifúrtam az evezõk helyét, és az evezõ padok tartógerendáit is elkezdtem beépíteni a helyükre.
kep028.jpg A belsõ héjazaton láthatóak azok a pontok, ahol a felsõbb fedélzet gerendái fognak csatlakozni a szerkezethez.
kep029.jpg Az orrfedélzet és az evezõs fedélzet találkozásánál egy keresztfal kerül majd beépítésre. A keresztfal tartógerendája a 3. ágyúablaktól balra látható. Nincs semmilyen utalás arra, hogy lettek volna keresztfalak a hajótesten belül, de szerintem logikus, hogy az ágyúk el legyenek különítve a gályaraboktól, esetleges lázadás esetén.
kep030.jpg A tatfedélzeten is kiépül egy keresztfal, ugyanazon okból, mint az orrfedélzeten.
kep031.jpg Az orrtõke vízszintes merevítése és a horgonykötelek bevezetése is elkészült az orrban.
kep032.jpg  
kep033.jpg A tatfedélzet gerendaszerkezete, a tat árboc kiváltással. A szerkezet nem teljes, a hosszirányú gerendák 2x2 mm-esek, közéjük osztatonként 3 db 1x1 mm-es gerenda kerül majd. Az 1x1 mm-es gerendák a fedélzeti deszkázat felragasztása után kerülnek a helyükre.
kep034.jpg Az elõbb említett dörzsléceknek tartaniuk kell majd a hajó fedélzeteinek az ívét, ami ezen a fotón jól látható.


   
Idézés a honlapján
Kedvenc
Nyomtatás
Küldés levélben

Utolsó frissítés : 2021. augusztus 11. Szerda 14:49


Olvasók hozzászólása  Hozzászólás RSS küldése
 

Átlagos értékelés

   (0 szavazat)

 
Hozzászólás nyelve: Magyar (0), English (0)

Hozzászólás
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.
Belépés vagy regisztráció szükséges.

Még nincs hozzászólásmXcomment 1.0.5 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
 
< Előző

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett