Főoldal arrow Cikkek arrow Modellezés arrow Roncstemető arrow Graf Spee építése
Graf Spee építése PDF Nyomtatás E-mail

Sebestyén Gábor, 2005. augusztus 09. Kedd 21:58

Átlagos értékelés :    (0 szavazat)

Megtekintések száma : 41579    

Kedvenc : Nincs

Rovat : Cikkek, Modern hajómakettek

Tartalomjegyzék
Graf Spee építése
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész

Mint az előző részben írtam a Graf Spee felépítménye viszonylag egyszerű volt. Ennek ellenére a részletek elkészítése igen nagy türelmet kívánó feladat volt. Sok korlátot és létrát kellett a helyére illeszteni. Az első képen az alapállapot látható, vagyis ahogy a felépítmény dobozból összeállítva kinéz.

Erre kerültek fel a korlátok, létrák, a radar és a lábalókötelek a keresztárbócra. Az építés technikája viszonylag egyszerű volt. Bentről kifelé 'építkeztem'. Vagyis először a létrák, aztán a korlátok végül a kötélzet felrakása történt meg.

A kötélzet drótból készült és a háttérinfók alapján igyekeztem a lehető legpontosabban elhelyezni.

Végül ilyen lett a kész felépítmény festés előtt - és után

Az utolsó lépés a radar felragasztása volt.


   
Idézés a honlapján
Kedvenc
Nyomtatás
Küldés levélben

Utolsó frissítés : 2007. november 19. Hétfő 20:06


Olvasók hozzászólása  Hozzászólás RSS küldése
 

Átlagos értékelés

   (0 szavazat)

 

Megjelenítve 10 a(z) 13 hozzászólásból

Hozzászólás nyelve: Magyar (13), English (0)

Írta: Markovics Zoltán () 2008. március 06. Csütörtök 02:34

Írta: Markovics Zoltán 2008. március 06. Csütörtök 02:34

Szia Sebi 
 
Úgy látom, hogy német hadihajókat építesz. Ha elfogadsz tőlem egy észrevételt. A birodalmi tengerészeti lobógóban a horogkereszt nem középen van, hanem az eleje felé eltolva kb. 1/3-ad 2/3-ad arányban. Továbbá a vizszintes és a függőleges fekete vastag csíkok mellet volt jobbról és balról egy-egy vékonyabb fekete csík. Tudom viszont, hogy ilyen kis léptékben ezeket már nehéz megcsinálni. Sok sikert, és kitartást.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

Írta: vidonka () 2006. március 29. Szerda 11:27

Írta: vidonka 2006. március 29. Szerda 11:27

A Nimitz az jó. Az már festettem is a sógoromnak úgy 10-12 éve. Leginkább az tetszett benne, hogy úszóképesnek is megépíthető, és még stabil is.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Sebi () 2006. március 28. Kedd 12:27

Írta: Sebi 2006. március 28. Kedd 12:27

Köszi !Most az Italeri 1:720-as Nimitz-én dolgozom. Meg lehet, hogy nekiállok közben a Tamiya 700-as Yamato-nak.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: vidonka () 2006. március 27. Hétfő 12:57

Írta: vidonka 2006. március 27. Hétfő 12:57

Gratulálok.Mi lesz a következő?

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: vidonka () 2005. december 13. Kedd 16:22

Írta: vidonka 2005. december 13. Kedd 16:22

A kipróbálást nem is élesben gondoltam, hanem egy hasonló méretű/textúrájú felületen. Mer' aztat nem mondtam, hogy ha ismeretlen jelenséggel találkozom, az mindig kipróbálom. Ez utóbbi nőkre nem vonatkozik ;)

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Sebi () 2005. december 13. Kedd 13:27

Írta: Sebi 2005. december 13. Kedd 13:27

A WEM tulajdonképp ugyanolyan festékeket ad ki, mint a Humbrol csak az ő festékeiknek pontosabb az árnyalata. Másrészt a WEM célirányosan ad ki festékeket, melyek egy korra vagy oországra vonatkoznak. Nincsenek tehát náluk 'általános' színek, mint például a piros, sárga vagy arany. A Ci-Ty-t én igyekszem ritkán használni. Most a Graf Spee előtt utoljára vagy 3 éve használtam. Na, majd a következő ilyen nagyobb maketten kipróbálom a 4-es ecsetet. Bár azt meg kell mondjam, hogy az elkövetkező 5 évben erre nem fog sor kerülni :p Most ugyanis 700-720-as projektek jönnek. Egy kitérő lesz esetleg, de azt már nem ecsettel fogom lefesteni.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: vidonka () 2005. december 12. Hétfő 13:01

Írta: vidonka 2005. december 12. Hétfő 13:01

Aztata fehérZászlóst nem ismerem, de a Humbrol tényleg bejött. Még úgy is hogy soha életemben nem higítottam (hacsak a színkeverést nem soroljuk ide)A Ci-Ty helyett jobban szeretem a tömény NaOH-ot. Végül is ugyanaz, de nincsenek benne azok a szép kis alu és magnézium forgácsok. Nem sűrűn alkalmazom de néhány modell esetében le kellett takarítani a festéket, hogy kipróbálhassak egy új ötletet, persze csak a gyerekeim által előzőleg már 100%-ig leamortizált darabokon.A 4-es ecset lehet hogy problémát okoz a hajó oldalán, de a fedélzet szerintem "adja magát", az már ránézésre is szépen ki van doldozva.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Sebi () 2005. december 10. Szombat 20:58

Írta: Sebi 2005. december 10. Szombat 20:58

Ja :! Egyébként Humbrolt használok. Bár most kísérletezek a White Ensign Models nevű angol cég termékeivel.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Sebi () 2005. december 10. Szombat 20:56

Írta: Sebi 2005. december 10. Szombat 20:56

Szia !Hát pedig én ezt írtam abban a levélben:>Sajnos amikor elkezdtem az építést elfogyott a terpenol, amit hígítónak használok Helyette az egyik háztartási boltban vettem egy számomra ismeretlen fajtát. Na, ezt nem kellett volna A festés kb olyan volt, mintha vakolatot vittem volna fel egy falra. Mikor rájöttem, hogy így nem lesz jó, már késő volt A lövegtornyok és a felépítmény már le voltak festve. Ráadásul valamennyi por rájuk is szállt. Valamennyire sikerült lemosnom az egészet, de amit látsz, az már tulajdonképp a javított változat.Már ne haragudj, de én úgy látom, hogy a festék hígításáról írok. Szerintem te az utolsó mondatot értetted félre :! Talán azt kellett volna írnom, hogy miután lefestettem a felépítményt meg a lövegtornyokat (ez a művelet volt olyan mint a vakolás), hagytam száradni az egészet. Onnan lett gyanús, hogy nem jó hígítót használok, hogy kissé nehezen száradt meg az egész. Ráadásul elkezdett sárgulni. Az már tényleg véletlen, hogy egy kevés por is szállt rá. Mivel a megszáradt festéket már se a terpenol, se a szappanos víz nem hozza le, így maradt a jó öreg CI-TY. Használtad már ?! Ezzel mostam le az egészet. Sajnos ez sem oldott le mindent tökéletesen, így ahol festék maradt, ott ilyen érdekes lett a felület az új réteg festése után.Szerintem pedig a 2-es és 4-es ecsetek kicsik egy 400-as maketthez :@ Már úgy értem a fő darabokhoz. Szerinted mennyire kellene elhígítani a festéket, hogy 4-es ecsettel lehessen festeni a törzset ?Szerintem annyira, hogy a festés csíkos lenne a végén. A festék ugyanis egyszerűen lefolyna a felületről.A csövekkel úgy látom egyetértünk. Én is feleslegesnek találom felfúrni őket. A végéig tényleg senki nem fog ellátni. De mint ahogy a levelemben is megígértem, a következőnél majd befúrok egy keveset, hogy meglegyen az illúzió :p

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: vidonka () 2005. december 08. Csütörtök 16:31

Írta: vidonka 2005. december 08. Csütörtök 16:31

Egyébként milyen festéket használsz?

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Megjelenítve 10 a(z) 13 hozzászólásbólHozzászólás
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.
Belépés vagy regisztráció szükséges.

További hozzászólások...mXcomment 1.0.5 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
 
Következő >

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett