Main page arrow Articles arrow Modeling arrow Intermittent arrow Vidonka bemutatkozása
Vidonka bemutatkozása PDF Print E-mail

By vidonka, on 2005. October 07. Friday 08:53

Average user rating :    (0 vote)

Views : 22624    

Favoured : None

Published in : Articles, Other models

There are no translations available

A cikkben Vidonka röviden bemutatja az eddig elkészített makettjeit.

Makettek építésével viszonylag fiatalon kezdtem el foglalkozni, akkoriban a KGST-piacokon (az ország más területein: zsibi, lengyel/román piac, manapság kínai) fellelhető műanyag maketteket vásárolgattam. Nem tudom rémlik-e valakinek, ezek ilyen lehetetlen színekből fröccsöntött valamik voltak, még ahhoz is fantázia kellett egyes daraboknál, hogy az emberfia kitalálja 10-20 forintért repülőt, vagy autót vett magának. Ez aztán adott egy kis alapot problémamegoldásból.Aztán megjelent a Marjai-könyv a hajómodellezésről és mint a vércse csaptam le rá. Annyira tetszett, hogy "megépítettem" a barkot. Így utólag szemlélve elég gáz, amit összeműveltem, de végül is kezdeti próbálkozásnak elment, főleg, ha azt nézem hogy 20-30 doboz gyufából, 2 technokol és egy matekfüzet hátából készült úgy, hogy mindenre nekem kellett rájönnöm.

Az hogy itt megmutassam magam, néhány apró véletlennek és Tyrman unszolásának köszönhető.A lényeg: egy csúnya allergiasorozat eredményeként nem használhatók festékeket, így papírból kezdtem építeni. A sors megfejthetetlen fintoraként a Mindenható legyőzhetetlen gyűjtőszenvedéllyel vert meg, vadászni kezdtem a papírmakettere. Így keveredtem el a hajók urának, a Maszatomy nevű félisten site-jára, aztán ittragadtam. Közben gyűlnek a makettek is. Kis ízelítő az eddigi termésből.

A képekből viszonylag nehéz a méretekre következtetni, ezért néhány támpont- a monitor 17" képátmérőjű- a polc 46 cm széles belülről- a műanyag makettek mind 1:72 méretarányúak, a papírok többségét csak tippelni tudom, mivel főleg tajvani, japán és ukrán oldalakról származnak.

Image

 Image

Image

 Image

Image

Ha valakit érdekel valamelyik "művem" írja meg és ígérem amint lehet - max. néhány éven belül - referálok, elmesélem a történetét és a tapasztalataimat ezekkel kapcsolatban ("ha van akit érdekel egyáltalán" Füles). Arra gondoltam, nem tukmálom senkire a kifacsart ízlésemet, inkább válasszatok TI.

Ennyi egyébként kisebb-nagyobb megszakításokkal (értsd esküvő, gyereknemzés/szülés, tanulás/tanítás) az elmúlt 10 év munkája.

 

 

   
Idézés a honlapján
Kedvenc
Nyomtatás
Küldés levélben

Last update : 2007. September 04. Tuesday 11:40


Users' Comments  RSS feed comment
 

Average user rating

   (0 vote)

 
Comment language: Magyar (3), English (0)

Add your comment
Only registered users can comment an article. Please login or register.

No comment postedmXcomment 1.0.5 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
 
< Prev   Next >

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett