Main page arrow Articles arrow Modeling arrow Intermittent arrow Az egyik kedvenc makettem
Az egyik kedvenc makettem PDF Print E-mail

By vidonka, on 2005. October 07. Friday 09:05

Average user rating :    (0 vote)

Views : 20309    

Favoured : None

Published in : Articles, Other models

There are no translations available

A cikkből megismerhetjük az egyik legismertebb II. világháborús német fejlesztés, a mai cirkálórakéták ősének papírmakettjét.

Az egyik kedvencem, szerintem nem kell bemutatni, mert az egyik legismertebb II. világháborús német fejlesztés, a mai cirkálórakéták őse.

A makett alkotója Ralph Currell ezzel is remekművet alkotott. Nagyjából egy éve kacérotam a megépítésével, nyáron foglalkoztam. A teljes építés kb. 15 órát vett igénybe. A makett egyébként - mint Currell munkái általában - precízen vannak megszerkesztve, jól építhetőek, a dokumenáció pedig minden részletre kiterjedő, idiótabiztos.

Ettől függetélenül azonban szükség volt némi javításra: az eredeti modellben az orr-rész negyedik blokkja (ahol az üzemanyagtöltő nyílások találhatók) nem passszolt a többi rész közé. A színek itt sokkal sötétetbbek mint a makett egyéb részein, illetve a festés vonala sem volt az igazi. Ez Photosoppal átszerkesztettem, így már megfelelőnek tűnik; bár még mindig elüt a többi résztől.

Minden darabnak van néhány kritikus pontja, itt kettő is. Az egyik a motor elülső burkolata, ahol hengeres felületet kell kialakítani; ez időből és türelemből is nagyon sokat elvett. A másik rész az orron kialakított propeller (eredetileg ez egy generátort hajtott meg, így látta el árammal az elektromos berendezéseket); csak hosszas munkával sikerült kialakítani, fotózás előtt pedig sikerült leejtenem a modellt aminek következtében igencsak csúnyán sérült. Gyorsjavítás után sikerült valamennyire rendbe tenni ugyan, de még kell vele dolgozni.

A megépítést követően derült ki, hogy a legjobb szándék ellenére sem elegendő az a merevítés, amely a szárnyakat vízszintes pozícióban tartja, ezt belülről meg kellet volna erősíteni fával.

Összességében jól építhető, látványos darabról van szó, viszont nem ajánlom "kezdő papírosnak"; ahhoz kell némi rutin, hogy egy szép darabot alkossunk.

Image

Image

Image

   
Idézés a honlapján
Kedvenc
Nyomtatás
Küldés levélben

Last update : 2007. September 04. Tuesday 11:37


Users' Comments  RSS feed comment
 

Average user rating

   (0 vote)

 
Comment language: Magyar (3), English (0)

Add your comment
Only registered users can comment an article. Please login or register.

No comment postedmXcomment 1.0.5 © 2007-2023 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
 
Next >

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett