Főoldal arrow Cikkek arrow Modellezés arrow Roncstemető arrow A Santa Maria építése
A Santa Maria építése PDF Nyomtatás E-mail

Bajkó Lehel, 2009. január 07. Szerda 14:32

Átlagos értékelés :    (2 szavazat)

Megtekintések száma : 61373    

Kedvenc : Nincs

Rovat : Cikkek, Vitorlás hajómakett

Tartalomjegyzék
A Santa Maria építése
oldal 2
oldal 3
oldal 4
oldal 5
oldal 6
oldal 7
oldal 8
15.jpg Karácsonyi ajándéknak kaptam ezt a számomra mindig is exkluzivitásnak számító fahajó kitet. Ezúton, itt ezen az oldalon is szeretném megköszönni édes kis páromnak ezt a csodás ajándékot, remélem szépen sikerül majd összeállítanom és akkor a szoba dísze lehet. Félelmem nem alaptalan, mivel eddig csak műanyag és papírmaketteket állítottam össze, Kedvenceim a harci repülők és helikopterek voltak, papírból pedig az épületek, tehát fahajó összeállításban nincs tapasztalatom. Ahogy ráleltem eme weboldalra, lázasan kezdtem olvasgatni a cikkeket, milyen fogásokat is tudok majd alkalmazni a saját hajóm készítésénél, Találtam is jó pár ilyet, de szívesen várom a hozzászólásaitokat, segítségeteket, kritikáitokatMosolyog.
 A kit egy a Constructo cég általi 1:100 méretarányú Santa Maria vitorlás. Kibontva a dobozt számomra tartalmas  készlet nyílt meg. Egy nagy gondom van csak : jó pár vékony pálca darabkának nem tudom hol lesz majd a helye. Az árbócokat , a fedélzetpalánkokat, az oldalpalánkokat elkülönítettem ,maradt pár pálcika  gondolom ezekből kell majd a dörzsfákat, korlátokat kialakítani de pontosan melyikből melyiket egyelőre számomra rejtély. 1.jpg
 Az alábbi szerszámokkal állok hozzá az építéshez. Alig vártam, hogy már nekifoghassak , a magam megnyugtatására is elkezdtem felhelyezni a fedélzeti palánkokat. Ahogy elnézem szükségem lenne egy jobb minőségű fényképezőgépre, a telefonommal készített képek gondolom senkinek sem tetszenek.  2.jpg
   3.jpg
 A fedélzet palánkozása
 4.jpg
   5.jpg
   6.jpg


   
Idézés a honlapján
Kedvenc
Nyomtatás
Küldés levélben

Utolsó frissítés : 2010. szeptember 01. Szerda 09:43


Olvasók hozzászólása  Hozzászólás RSS küldése
 

Átlagos értékelés

   (2 szavazat)

 

Megjelenítve 10 a(z) 11 hozzászólásból

Hozzászólás nyelve: Magyar (11), English (0)

Írta: Viking () 2010. január 26. Kedd 19:32

Írta: Viking 2010. január 26. Kedd 19:32

Szép! Nekem nagyon tetszik. Bár lehet, hogy a kedves hölgynek van igaza a vitorlákat illetően, de ez csak az én ízlésem, és mint tudjuk nem érdemes róla vitatkozni. :grin

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

Írta: Johnie () 2009. április 29. Szerda 08:26

Írta: Johnie 2009. április 29. Szerda 08:26

Nos, kész a hajóm. A legközelebbi már vitorlákkal fog rendelkezni.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Johnie () 2009. március 12. Csütörtök 16:59

Írta: Johnie 2009. március 12. Csütörtök 16:59

Hát nem egyszerű ez a vitorla dolog, legalább is számomra. Sikerült beszereznem némi vékonyabb anyagot, amit ha géppel varrok még jobban hullámosá válik a széle, ha kézzel varrom mire körbeérek a vásznon rongyossá foszlik a kezemben az anyag széle.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: wercome () 2009. március 12. Csütörtök 16:29

Írta: wercome 2009. március 12. Csütörtök 16:29

Feltekert vitorla esetén szoktak használni egy vezércselt: csak felét vagy egyharmadát hagyják meg a vitorlahossznak, így nem lesz olyan vastag feltekert szőnyeg jellege. Erről többet az tudna mondani, aki már csinált ilyet.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Johnie () 2009. március 09. Hétfő 17:30

Írta: Johnie 2009. március 09. Hétfő 17:30

Elérkeztem a mozgókötélzet felrakásához. Vásároltam sok szép cérnát a szemközti cérnaboltban :). Ami a legjobban tetszik az a műanyagcérna mivel nem rongyolódik. Húzom -vonom, semmi szöszösödés de viszont merev kissé ami alkalmatlanná teszi belógások elkészítésére. Volna egy gondom: kibontottam és kivasaltam a kithez adott vitorlavásznat. Vastagnak és nehéznek tűnik. mivel hatalmas vitorlákat kellene kiszabni belőle ami eltakarja a részleteket ezért arra gondoltam nem is teszem fel. De a barátnőm vitorlával szeretné látni. Kötöttünk egy kompromisszumot is, hogy megpróbálom feltekerve felhelyezni. Esetleg vegyek másik vásznat ami könnyebb, vékonyabb?

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 1 válasz megjelenítése

Írta: Johnie () 2009. január 26. Hétfő 19:18

Írta: Johnie 2009. január 26. Hétfő 19:18

Vettem ma az O...i barkácsáruházban pár kelléket a makettezéshez: lombfürészlapot, akril lakkot, csipeszeket, valamint tölgy színű folyékony fát. ( a folyékony fa 1/2 kg kiszerelésben volt, nem is volt olcsó). Először a Trinát mestertapaszra gondoltam külső felületkezelésre, de féltem hogy a külső palánkozás idővel leválik. Szerettem volna venni pici fúrószárakat (0.5,0.8, 1mm-est) de nem volt. Kerestem még a barkácsképemhez icipici gravírozófejeket és kör alakú vágótárcsát, de ezeket sem leltem meg. őrűlt magas árakat viszont találtam, majd leültem mikor egy 6 részes tűreszelőkészletet megláttam 4500ft-ért :?

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 7 válasz megjelenítése

Írta: Johnie () 2009. január 23. Péntek 18:24

Írta: Johnie 2009. január 23. Péntek 18:24

Nocsak, nem tudom szerkeszteni a cikkemet, azt az üzenetet írja ki :" The module ( A Santa Maria építése) is currently being edited by another person ". Mit jelenthet?

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Johnie () 2009. január 20. Kedd 21:23

Írta: Johnie 2009. január 20. Kedd 21:23

Haladok, haladok, egyre közelebb az a nap mikor el kell kezdenem palánkozni kívülről. Kicsit tartok tőle, de majd túlleszek rajta. Egyébként ez a dió pác adott az alkatrész elemeknek egy kis "öreges" kinézetet. Végül is nem rossz, de még ki szeretném próbálni a mahagóni pácot is. Úgy hallottam lakkozni a pácolt elemeket akril lakkal kell, erősitsétek meg eme információt kérlek. A vitorlákról még ne beszéljünk, majd csak április-májusban :p . Addigra csak végzek a testtel :grin .

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

» Az összes 4 válasz megjelenítése

Írta: dasboat () 2009. január 20. Kedd 13:35

Írta: dasboat 2009. január 20. Kedd 13:35

Egyre jobban haladsz hallod-e mindjárt utolérsz engem is :p én csak azt bánom,hogy én nem pácoltam a fedélzeti elemeket de már utólag nemtom mert lakkozva van :( azért most már nem dobom a kazánba :eek én a blokkokkal sz*rozok neked biztos nagyon minik a blokkok a vitorlákat varrod vagy csak a szegélyeket a toldások varrás helyeit meg imitálos puha ceruzával vagy meg varratod valami jó aszonnyal :grin eddig nekem tetszik 1:100-ban szerintem jó persze a profik biztos mást mondanának de engem nagyon nem érdekelnek

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Írta: Johnie () 2009. január 08. Csütörtök 13:04

Írta: Johnie 2009. január 08. Csütörtök 13:04

Így van , a hajótest egy darab fa amire a kapitányi fedélzetet és az oldallemezeket kell felragasztani, ezzel kész is a test. majd az illesztéseknél kijavítom fagittel és simára csiszolom, utána már palánkolom is az oldalát. A fedélzet palánkok előre le voltak gyártva a dobozban, mind egyforma szélességű (4mm). Egyedüli problémám nekem a fedélzet palánkokkal az ,hogy a két "emeleti" fedélzeten nagyobbra hagytam a palánkok közötti rést míg a földszinten szorosabban egymás mellé fektettem le őket. A makett 1:100 méretarány , a hajótest hossza 28 cm, tehát elég pici.

 

» Válasz erre a hozzászólásra...

Megjelenítve 10 a(z) 11 hozzászólásbólHozzászólás
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.
Belépés vagy regisztráció szükséges.

További hozzászólások...mXcomment 1.0.5 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
 
< Előző   Következő >

www.hajomakett.hu
Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett